Négy aranyat szereztek a magyar borok a Monde Selectionon

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 05. 13:15

Tizenhárom magyar bor kapott érmet, köztük négy aranyat a Monde Selection 2011-es nemzetközi borversenyen, amelyen a hazai borászatok közül ezúttal is a szekszárdiak szerepeltek a legjobban.

A brüsszeli minőségellenőrző intézet honlapján közzétett adatok szerint az imrehegyi Béla Borászati Kft. 2009-es Imrehegyi Nektár nevű édes borát, a szekszárdi Bodri Pince 2008-as cabernet franc-ját, a szekszárdi Fritz Borház 2008-as évjáratú pinot noirját, valamint a szintén szekszárdi Mészáros Borház 2007-es cabernet franc-ját díjazták aranyéremmel.

Ezüstérmet kapott a villányi Bock Borászati Kft., a nagyradai Cezar Vinery Kft., a borotai Koch Pincészet Kft. és a Mészáros Borház egy-egy vörösbora, míg a Fritz Borház és a villányi Vylyan Pincészet két-két vörösborát ismerték el ezüstéremmel. A hazai borok közül egyedüliként a Pannonhalmi Borház Kft. nyert ezüstöt fehér borral, a 2009-es évjáratú, chardonnay dominanciájú Pannonhalmi Hemina nevű házasítással.

A rangos nemzetközi versenyen ezúttal is a francia boroknak ítélték a legtöbb, összesen harminc érmet. Nagy aranyérmet egy francia, egy dél-afrikai és három spanyol bor érdemelt ki.

A Monde Selection, az 1961-ben Belgiumban alapított független minőségértékelő intézet célja, hogy megtalálja és elismerésben részesítse a világ legkiválóbb minőségű termékeit. A nemzetközi borversenyen, amelyet minden év márciusában rendeznek, 2000 óta szerepelnek magyar borok – írja a vallalkozoinegyed.hu.

Kapcsolódó cikkeink