Nébih: Morbier sajtot hívott vissza a METRO
A METRO Kereskedelmi Kft. visszahívta a Morbier A.O.P elnevezésű sajtot, mert abban Escherichia coli baktérium lehet – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Visszatérítik az árát
A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a körülbelül 0,138 kilogramm kiszerelésű, 2023 november 12. és november 19. minőségmegőrzési idővel rendelkező terméket ne fogyasszák el. A sajt bármely METRO áruházba visszavihető, annak teljes vételárát visszatérítik.
A Nébih az oldalán ismerteti, hogy az Escherichia coli (E. coli) baktérium törzsei általában a melegvérű állatok és az ember normál bélflórájának természetes baktériumai, ahol fontos szerepet töltenek be. Néhány, kívülről a szervezetbe bejutó E.coli törzs azonban betegséget okoz: olyan méreganyagokat termelhet, amelyek az emberben bélrendszeri gyulladást és súlyos szövődményeket okozhatnak.
A tünetek között szerepelnek hasi görcsök, hirtelen fellépő vizes hasmenés, amely véres is lehet, de esetenként előfordulhat hányinger, hányás és láz is. A legtöbb beteg egy-két héten belül meggyógyul.
Kapcsolódó cikkeink
Nébih: műanyag fóliadarab esetleges jelenléte miatt dubai csokoládé jégkrémet hívtak vissza a forgalomból
Műanyag fóliadarab esetleges jelenléte miatt a Bocco Doro Kft. dubai…
Tovább olvasom >A Szlovákiában megjelent afrikai sertéspestis elleni védekezésre is figyelniük kell a hazai állattartóknak
A Szlovákiában megjelent afrikai sertéspestis (ASP) kapcsán kiemelten fontos, hogy…
Tovább olvasom >Óvatos enyhítés a korlátozáson kívüli területeken az RSZKF miatt hozott intézkedésekben
Több intézkedést meghosszabbított, de a korlátozott területeken kívüli térségben már…
Tovább olvasom >További cikkeink
Parázs helyzet
Az elmúlt évek inflációs hatása és az alapvető szükségletek drasztikus…
Tovább olvasom >Gluténmentesen is teljes értékűen
A gluténmentes termékek szegmense ma már a modern, egészségtudatos életmód szerves…
Tovább olvasom >Felpörgetve
Az energiaitalok piaca sikeres évet zárt 2024-ben, miközben egyre szélesebb…
Tovább olvasom >