NÉBIH: kifogástalan halpult a szegedi METRO-ban

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 12. 18. 11:35

A halosztály mintaszerű volt, így mindent rendben találtak a szegedi METRO áruház halpultjánál azon az ellenőrzésen, amelyet a sajtó munkatársai előtt tartottak a NÉBIH ellenőrei kedden.

metro_szeged

A szúrópróbaszerűen végzett ellenőrzés során a szakemberek az élő halak és a feldolgozva érkezett áru származási dokumentumait, az akváriumok vízhőmérsékletét, valamint az olvadó jég hőmérsékletét is vizsgálták.

A METRO szegedi áruházába hetente háromszor érkezik friss haláru, tengeri halakból is nagy a választék, a norvég lazac forgalma az utóbbi években meg is háromszorozódott.

A METRO halpultját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idei téli kiemelt ellenőrzéseinek részeként vizsgálták; leginkább az olyan élelmiszereket – élő halakat és haltermékeket – melyek kifejezetten népszerűek az ünnepi időszakban. A kiemelt ellenőrzés év végéig tart a szilveszteri áruk ellenőrzésével.

“Nagyon büszkék vagyunk a METRO áruházak halosztályaira, amelyek mindig kifogástalanul működnek a legjobb minőségű árut biztosítva profi partnereinknek. A mostani ellenőrzés is bizonyította, hogy a METRO kínálata és munkatársaink szakmai tapasztalata minden partnerünknek garanciát jelent a minőségre.” – mondta Horváth Imre, a METRO Kereskedelmi Kft. Vezérigazgatója.

Kapcsolódó cikkeink