Nébih: hat túrótermékből öt már elnyerte a Kiváló Minőségű Élelmiszer-védjegy arany fokozatát
Hat termékkel pályáztak a gyártók, forgalmazók a túró termékek körében a Kiváló Minőségű Élelmiszer-védjegy (KMÉ) arany fokozatára; öt már elnyerte a minősítést, egynél még tart a folyamat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.
A védjegyre kizárólag azokkal a túrókkal pályázhattak a gyártók, forgalmazók, amelyek a Nébih által koordinált termékmustrán a legjobbak között szerepeltek.
A termékmustra háromlépcsős vizsgálatán a 83 túró közül 9 nyerte el a pályázati jogot a KMÉ arany fokozatú védjegyre, végül 6 márka tulajdonosa élt a lehetőséggel.
A Nádudvari sovány tehéntúrónál a tanúsítási folyamat még nem zárult le, a Gazda félzsíros rögös túró, a Hazai rögös túró, a Mizo rögös túró, a Reál félzsíros tehéntúró és a SPAR Free From félzsíros laktózmentes tehéntúró esetében már megszületett a döntés arról, hogy bizonyítottan kiválóbbak a többi terméknél – ismerteti a Nébih, amely emlékeztetett, hogy csaknem egyéves munkát követően zárult le a túró termékek KMÉ arany fokozatú minősítése. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A Soós Tészta Kft. megbízható minőséget nyújt
A magyar tésztagyártás egyik meghatározó szereplője, a Soós Tészta Kft.,…
Tovább olvasom >Újra megjelent a madárinfluenza Csongrád-Csanád vármegyében
Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki Csongrád-Csanád vármegyében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >Egyre több környező országban romlik az ASP helyzet
Az utóbbi hetekben a magyar határhoz közel lévő Temes vármegyében…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >