Nébih: hat túrótermékből öt már elnyerte a Kiváló Minőségű Élelmiszer-védjegy arany fokozatát

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 01. 28. 11:35

Hat termékkel pályáztak a gyártók, forgalmazók a túró termékek körében a Kiváló Minőségű Élelmiszer-védjegy (KMÉ) arany fokozatára; öt már elnyerte a minősítést, egynél még tart a folyamat – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.

A védjegyre kizárólag azokkal a túrókkal pályázhattak a gyártók, forgalmazók, amelyek a Nébih által koordinált termékmustrán a legjobbak között szerepeltek.


A termékmustra háromlépcsős vizsgálatán a 83 túró közül 9 nyerte el a pályázati jogot a KMÉ arany fokozatú védjegyre, végül 6 márka tulajdonosa élt a lehetőséggel.

A Nádudvari sovány tehéntúrónál a tanúsítási folyamat még nem zárult le, a Gazda félzsíros rögös túró, a Hazai rögös túró, a Mizo rögös túró, a Reál félzsíros tehéntúró és a SPAR Free From félzsíros laktózmentes tehéntúró esetében már megszületett a döntés arról, hogy bizonyítottan kiválóbbak a többi terméknél – ismerteti a Nébih, amely emlékeztetett, hogy csaknem egyéves munkát követően zárult le a túró termékek KMÉ arany fokozatú minősítése. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink