Nébih: gluténmentes vajas kekszet hívott vissza az Auchan
Az Auchan visszahívta és a forgalomból is kivonta a sajátmárkás Petits Beurre elnevezésű gluténmentes vajas kekszet, mert határérték feletti a gluténtartalma – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.
A hivatal kéri a vásárlókat, hogy a 130 grammos kiszerelésű, 2024. március 19-i minőségmegőrzési idővel rendelkező terméket ne fogyasszák el.
Bármelyik Auchan üzletbe visszavihető a keksz, amelynek az árát blokk nélkül is visszatérítik. A Nébih kiemelte, hogy az Európai Unióban az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát okozó összetevőket, például: glutént tartalmazó gabonaféléket, tojást, földimogyorót, szóját, tejet, dióféléket. Ezek túlérzékenységi reakciót csak az arra érzékeny egyénekben idéznek elő. Az immunválasz lehet azonnali vagy késleltetett reakció, az élelmiszer allergiák nagy része azonnali. Az allergia leggyakrabban bőrtünetek (kiütés, pirosodás, ekcéma), légzőszervi tünetek (orrfolyás, asztma) és emésztőrendszeri tünetek (hasmenés, puffadás) formájában jelentkezik – ismertették.
Kapcsolódó cikkeink
Black Friday akciók a legnagyobb hazai láncoknál: Lidl, Tesco, Spar és még sokan mások
A Black Friday láz 2024-ben sem hagyja hidegen a vásárlókat…
Tovább olvasom >A NAK kiemelt feladatának tekinti a kiskultúrás növénytermesztés támogatását
A hazai kiskultúrás növénytermesztés sikerében kiemelt szerepe van a hatóságokkal…
Tovább olvasom >Tejtermékrészlegeket ellenőrzött a Nébih
Kereskedelmi egységek tejtermékrészlegeit ellenőrizték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >