Nébih: fokozottan ellenőrzik a vendéglátóhelyeken felszolgált pitákat
A vendéglátóhelyeken felszolgált piták szigorú ellenőrzését rendelte el Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár – tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-t csütörtökön.
Az államtitkár elrendelte, hogy az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek fokozottan vizsgálják a felhasznált piták származási helyét, illetve nyomonkövethetőségét.
A szigorítást az indokolta, hogy január közepén súlyos higiéniai problémák miatt bezártak egy fővárosi péküzemet.
Az üzemben vendéglátóipari felhasználásra alkalmas pitatésztát gyártottak, amit a vállalkozás nagy mennyiségben szállított ismeretlen helyekre, azonban megrendelőiről nem vezetett nyilvántartást – olvasható a közleményben. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári Nébih-ellenőrzések első szakasza
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A…
Tovább olvasom >Megérkeztek a nyári ellenőrzések első szakaszának eredményei
Lezárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >Paradicsom, a sokoldalú alapanyag – tartósítsuk biztonságosan a Nébih ajánlásával
A paradicsomot a gasztronómia egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb alapanyagaként tartják…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kutatás: Óriási a szakadék a turisták környezettudatossága és valós utazási szokásai között
Bár egyre több turista vallja magát környezettudatosnak, utazási szokásaikban ez…
Tovább olvasom >Csak egyszerű alapanyagokból! Vágod? – A nap videója
Főleg tofu és uborka. De ahogy tálalják… Persze késkezelésből azért…
Tovább olvasom >Mit rejt a fehérneműd? – A nap képe
A divattervező Calvin Klein provokatív reklámkampányokat használt arra, hogy párbeszédet…
Tovább olvasom >