Nébih: a hazai polcokon található minőségi pezsgők megfelelnek az előírásoknak
Megfeleltek az előírásoknak a magyarországi üzletek polcain található minőségi pezsgők, amelyeket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) vizsgált – erősítette meg Barátossy Gábor, a Nébih borászati, alkoholos termékek igazgatóságának igazgatóhelyettese.
A szakemberek a piaci kínálatból 30 terméket választottak ki, fele-fele arányban ellenőriztek hazai és külföldi termékeket, minőségi száraz, 0,75 literes pezsgőket. A hatóságnak csak kisebb jelölési hiányosságok miatt kellett figyelmeztetnie a vizsgált 30 ital közül 17-nél. Az italok beltartalmi és élelmiszerbiztonsági jellemzői minden esetben megfeleltek az előírásoknak.
Barátossy Gábor arról is beszámolt, hogy a részletes laboratóriumi vizsgálatok két hétig tartottak. Emellett úgynevezett kedveltetési vizsgálatokat is végeztek, mely során laikus és szakértő bírálók a pezsgők ízét, illatát, gyöngyözését, színét is értékelték. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Jelzi a méretcsökkenéseket a Nébih
Március 1-jén elindult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) adatbázisa, ahol…
Tovább olvasom >Elfogadta az Európai Parlament a mesterséges intelligenciáról szóló jogszabályt
Elsöprő többséggel szavazta meg az Európai Parlament a mesterséges intelligenciáról…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >Közösség a közösségben
A Magyar Termék Nonprofit Kft. legutóbbi, MesterMűvek üzleti workshopja igazi mérföldkőnek bizonyult, miután…
Tovább olvasom >