NAV: közeleg a chipsadó bevallási határideje

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 18. 14:20

Közeleg a népegészségügyi termékadó, köznyelvben a chipsadó bevallási határideje – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az adókötelezettség üdítőitalra, energiaitalra, előrecsomagolt cukrozott készítményre, sós snackre, ételízesítőre vonatkozik, amennyiben azok előrecsomagolt terméknek minősülnek, a jogszabályban meghatározott vámtarifaszámok alá besorolhatók, illetve az ott leírt feltételeknek megfelelnek, továbbá első belföldi teljesítési helyű értékesítésük megvalósul.

A szeptember 1-jén hatályba lépett törvény a NAV vámszervét jelölte ki a termékadóval kapcsolatos feladatok végrehajtására, így a bevallások feldolgozására, az adófizetési kötelezettség, illetve egyéb, a jogszabály által meghatározott kötelezettségek betartatására és ellenőrzésére.

A közlemény szerint első alkalommal a havi, illetve negyedéves áfa-bevallásra kötelezetteknek kell eleget tenni bevallási kötelezettségüknek október 20-ig. A bevallást – általános esetben – elektronikus úton kell megtenni.

A nyomtatvány és a hozzá tartozó kitöltési útmutató a www.nav.gov.hu oldalon található meg – áll a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink