NAV: ismeretlen eredetű élelmiszert találtak Hegyeshalomnál

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 04. 27. 11:02

Ötmillió forint értékű, az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) nem nyilvántartott szállítmány nyomán egy raktárnyi ismeretlen eredetű élelmiszert és műanyag dobozokat találtak a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) munkatársai Hegyeshalomnál – közölte a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.

uton

Kovács Mária elmondta, hogy az ellenőrök egy hegyeshalmi raktár parkolójában ellenőriztek egy szlovák rendszámú kamiont, amely műanyag ételdobozokat szállított. A sofőr a rakományról nem tudott okmányokat bemutatni és nem ismerte az áru tulajdonosát sem.
A raktárt bérlő cég ügyvezetője és az egyik bizonylaton szereplő kft. ügyvezetője azt mondta a pénzügyőröknek, hogy a kamion árukészlete a bérlő cég tulajdona. A mintegy hét tonnás rakományhoz az ekáer-számot csak az intézkedés hatására kérte meg a társaság.
Emellett az ellenőrök a raktárban nagy mennyiségű műanyag és papír ételdobozokat, valamint csomagolt élelmiszereket – gyömbért, szószokat, pácolt retket – találtak, amelyeket ismeretlen eredetük miatt zár alá vettek. A NAV több millió forint bírságot is kiszabhat. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink