Napenergiába fektet a Nomad Foods olaszországi gyárában
A fagyasztott élelmiszereket gyártó Nomad Foods fotovoltaikus panelek telepítését tervezi olaszországi Cisterna di Latina gyártóüzemében. A lépéssel a vállalat évente 1180 tonnával csökkenti a CO2-kibocsátást – állítja a vállalat.
A Nomad Foods új áramvásárlási megállapodást kötött a Grastim JV-vel, amely évente 2,4 MW napenergiát biztosít a létesítmény számára, ahol a Findus helyi termékvolumenének több mint 80%-a készül.
A tetőn elhelyezett napelemekből és talajra szerelt panelekből álló létesítmény révén a Cisterna di Latina az első olyan Nomad Foods telephely, amely napenergia felhasználásával működik.
A projekt a vállalat átfogó szén-dioxid-mentesítési tervének részeként a telephelyen használt, megújuló energiaforrásokból származó villamosáramot hivatott kiegészíteni.
Szénlábnyom
Eduardo Bachiega, a Nomad Foods ellátási vezetője elmondta, hogy a megállapodás
– csökkenti a telephely teljes szénlábnyomát az SBTi1-vállalásainkhoz igazodva. Már most is 100%-ban megújuló villamos energiát használunk a telephelyen, ahogyan az összes régi gyártóüzemünkben Európa-szerte. Emellett aktívan vizsgáljuk további megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos projektek kezdeményezésének lehetőségét az egész gyártási portfóliónkban.
A Nomad Foods nemrégiben tette közzé 2022-es hatásjelentését, amelyben bemutatja a vállalat által a táplálkozás, a beszerzés és a működés terén tett legfontosabb fenntarthatósági vállalásaiban elért eredményeket.
A vállalat 2022-ben a felvásárlások előtt 23,4%-kal csökkentette, régi tevékenységeinek abszolút üvegházhatású gázkibocsátását (GHG), ami felülmúlta az abszolút kibocsátásra vonatkozó SBTi célkitűzését.
Az év elején a vállalat közölte, hogy 2022-ben immár a hatodik egymást követő évben ért el „rekord” éves bevételt (2,9 milliárd euró), ami az előző évhez képest 12,8%-os növekedést jelent.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >DRS-rendszer Magyarországon: tanácsok a sikeres visszaváltáshoz
2024. január 1-jén indult el Magyarországon a DRS (Deposit Return…
Tovább olvasom >A növényi alapú jövőért felhagy a hústermékgyártással a Gruppo Tonazzo
Az olasz Gruppo Tonazzo bejelentette, hogy az év végéig felhagy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >