Nagyvállalatoknak mutatta be a versenyképességet javító csomagot a HIPA elnöke

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 06. 06. 11:17

A Nemzeti Versenyképességi Tanács által összeállított, Magyarország versenyképességét javító, az üzleti szabályozási és adózási környezet, az államigazgatás elektronikus szolgáltatásainak fejlesztésére és a munkaerőpiac bővítésére vonatkozó javaslatcsomagot mutatott be Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja  a Magyarországon jelen lévő nagyvállalatok képviselőinek.

HIPA

 

A HIPA közleménye emlékeztet: a nemzetgazdasági miniszter által felkért szakértőkből álló, nyolctagú Nemzeti Versenyképességi Tanács feladata a magyar gazdaság versenyképessége szempontjából fontos kezdeményezések megfogalmazása és véleményezése.
A közlemény idézi Ésik Róbertet, aki elmondta: az új befektetői megkeresések és a már itt lévő cégekkel folytatott tárgyalások alapján azt látják, hogy a befektetői bizalom töretlen Magyarország iránt. A tőkeimport ösztönzéséhez azonban elengedhetetlen, hogy az egyablakos szolgáltatási rendszerben mindinkább rugalmasan, lerövidített idő alatt és a bürokrácia csökkentése mellett segítsék a tervek megvalósulását – tette hozzá.
A HIPA a Made in Hungary típusú projektek mellett a magas hozzáadott értéket előállító Invented in Hungary jellegű beruházásokat is ösztönzi, hiszen a további növekedés kulcsa az innovatív technológiák meghonosításában és fejlesztésében rejlik – közölték.
Kiemelik: a vállalatokat arra ösztönzik, hogy a legújabb technikai eszközöket magyarországi egységeikbe telepítsék, aminek fontos hozadéka, hogy az azokkal dolgozó munkavállalók is komoly szakmai fejlődési lehetőséghez jutnak. Így képzettségük lépésről lépésre javul és karrierjük kiszámítható, felfelé ívelő pályára áll. Ennek a folyamatnak egyik elengedhetetlen része a digitalizáció fejlesztése és elősegítése a privát és az állami szektorban is a közlemény szerint.
Amennyiben a Nemzeti Versenyképességi Tanács javaslatai életbe lépnek, a 2017. január 1-jétől érvényes kedvezőbb adózási rendszer és a beruházásokhoz adható állami támogatások mellett tovább ösztönözhetik a befektetési kedvet – olvasható a HIPA közleményében. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink