Nagyvállalati támogatást nyert el a Nádudvari Élelmiszer Kft
Nemzetgazdasági támogatások előirányzatból finanszírozott „Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program” keretében nyert támogatást a Nádudvari Élelmiszer Kft.
A mai napon került sor a beruházást lezáró ünnepélyes sajtótájékoztatóra, melyen részt vett a Nemzetgazdasági Minisztériumból Varga Mihály miniszter, és Marczinkó Zoltán István helyettes államtitkár.
A Nádudvari Élelmiszer Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park közelében található, száz százalékban magyar tulajdonú vállalat, mely a Nagisz-Hage cégcsoport, a régió meghatározó mezőgazdasági integrációjának a tagja. A Nádudvari Élelmiszer Kft. termékpalettáján tejtermékek, húskészítmények és mirelit termékek szerepelnek.
A Nádudvari Élelmiszer Kft. nagy hangsúlyt fektet a minőségre, a folyamatos fejlesztésekre, mind a tej-, a hús- és a mirelit termékek esetében. A fejlesztések során kiemelt figyelmet fordítanak a fogyasztói igényekre, ugyanakkor fontos szempont a hagyományok megőrzése is.
Az elmúlt évek alatt elnyert díjak, a 10 Magyar Termék Nagydíj, a Superbrands és MagyarBrands díjak, valamint az évről évre növekvő forgalom és a pozitív fogyasztói visszajelzések sarkallták a vállalatirányítást a húsüzemi és panírüzemi beruházások elindítására.
A projekt célja egyrészt, az üzemek bővítésével (1100 m2) és új technológiai berendezések beszerzésével a húsüzemi és panír üzemi termékkínálat bővítése valamint a termelési kapacitás növelése volt, másrészt pedig egy 700 m2 hűtő és fagyasztó tároló kialakítása.
A projekt megvalósításának kezdete, 2017. év 01. hó 02., befejezése 2017. év 08. hó 15.
A két beruházási ütem összes költsége: 1 108 865 173.- Ft, melyből az új termelőeszközök beszerzési költsége 51,3 %-ot képvisel, infrastrukturális és ingatlan beruházás 48,7% . A projekt finanszírozását 25% saját erő mellett támogatás és fejlesztési hitel igénybevételével került megoldásra. Az állami támogatás mértéke 50%.
A projekt segítségével teremtett új munkahelyek száma a két üzemrészben és a raktárakban 30 fő.
„A projekt eredményeképp a húskészítmények esetében a kapacitás megduplázása mellett lehetőség nyílik a termékek szavatosságának növelésére és a pácoló üzem korszerűsítésével a szalonna portfolió bővítésére, a mirelit termékek esetén a kapacitás növelés mellett lehetőség nyílik a kényelmi termék piacán újnak számító Nádudvari túró alapú és ízes (szilvás, barackos) termékek: gombóc és derelye variációk gyártására, valamint sütést nem igénylő konyha kész panírozott hústermékek előállítására is.” – mondta el Volosinovszki János ügyvezető igazgató a sajtótájékoztatón.
Kapcsolódó cikkeink
Repül a sült galamb
Mindennapjainkat teszik egyszerűbbé a kényelmi termékek: konyhakészek, mélyfagyasztottak, szárítottak, előfeldolgozottak,…
Tovább olvasom >Tízmilliárdos kerettel indul újra a Magyar Falu Program – július 2-tól pályázhatnak az ötezer fő alatti települések
Tízmilliárd forintos keretösszeggel indul újra a Magyar Falu Program legújabb…
Tovább olvasom >Újabb pályázatok jelentek meg a fenntarthatóság terén
Az európai és a hazai mezőgazdasági gyakorlatokat egyre szorosabban határozzák…
Tovább olvasom >További cikkeink
Sikeresen zárult a „Passzold vissza, Tesó!” 2025-ös tavaszi kampánya!
Idén már hetedik éve tart a ‘Passzold vissza, Tesó!’ használt…
Tovább olvasom >A Bacardi új fejezetet nyit a MARTINI® történetében
A családi tulajdonban lévő szeszesitalgyártó vállalat, a Bacardi, saját portfóliója…
Tovább olvasom >A magyarok adnak a leggyakrabban online borravalót az ételfutároknak
Továbbra is népszerű a magyarok körében a borravaló adása, ami…
Tovább olvasom >