Nagyvállalati támogatást nyert el a Nádudvari Élelmiszer Kft

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 07. 19. 11:40

Nemzetgazdasági támogatások előirányzatból finanszírozott “Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program” keretében nyert támogatást a Nádudvari Élelmiszer Kft.

nadudvari

A mai napon került sor a beruházást lezáró ünnepélyes sajtótájékoztatóra, melyen részt vett a Nemzetgazdasági Minisztériumból Varga Mihály miniszter, és Marczinkó Zoltán István helyettes államtitkár.


A Nádudvari Élelmiszer Kft. a Hortobágyi Nemzeti Park közelében található, száz százalékban magyar tulajdonú vállalat, mely a Nagisz-Hage cégcsoport, a régió meghatározó mezőgazdasági integrációjának a tagja. A Nádudvari Élelmiszer Kft. termékpalettáján tejtermékek, húskészítmények és mirelit termékek szerepelnek.

A Nádudvari Élelmiszer Kft. nagy hangsúlyt fektet a minőségre, a folyamatos fejlesztésekre, mind a tej-, a hús- és a mirelit termékek esetében. A fejlesztések során kiemelt figyelmet fordítanak a fogyasztói igényekre, ugyanakkor fontos szempont a hagyományok megőrzése is.

Az elmúlt évek alatt elnyert díjak, a 10 Magyar Termék Nagydíj, a Superbrands és MagyarBrands díjak, valamint az évről évre növekvő forgalom és a pozitív fogyasztói visszajelzések sarkallták a vállalatirányítást a húsüzemi és panírüzemi beruházások elindítására.

A projekt célja egyrészt, az üzemek bővítésével (1100 m2) és új technológiai berendezések beszerzésével a húsüzemi és panír üzemi termékkínálat bővítése valamint a termelési kapacitás növelése volt, másrészt pedig egy 700 m2 hűtő és fagyasztó tároló kialakítása.

A projekt megvalósításának kezdete, 2017. év 01. hó 02., befejezése 2017. év 08. hó 15.

A két beruházási ütem összes költsége: 1 108 865 173.- Ft, melyből az új termelőeszközök beszerzési költsége 51,3 %-ot képvisel, infrastrukturális és ingatlan beruházás 48,7% . A projekt finanszírozását 25% saját erő mellett támogatás és fejlesztési hitel igénybevételével került megoldásra. Az állami támogatás mértéke 50%.

A projekt segítségével teremtett új munkahelyek száma a két üzemrészben és a raktárakban 30 fő.

„A projekt eredményeképp a húskészítmények esetében a kapacitás megduplázása mellett lehetőség nyílik a termékek szavatosságának növelésére és a pácoló üzem korszerűsítésével a szalonna portfolió bővítésére, a mirelit termékek esetén a kapacitás növelés mellett lehetőség nyílik a kényelmi termék piacán újnak számító Nádudvari túró alapú és ízes (szilvás, barackos) termékek: gombóc és derelye variációk gyártására, valamint sütést nem igénylő konyha kész panírozott hústermékek előállítására is.” – mondta el Volosinovszki János ügyvezető igazgató a sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó cikkeink