Nagyratörő ötéves növekedési tervről tett bejelentést a Walmart

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 02. 01. 09:06

A kiskereskedő 2029-ig több mint 150 üzletet kíván építeni újonnan vagy átépítés útján, illetve 650 meglévő üzletét újítja fel az elkövetkező 12 hónapban.

A Walmart szerdán bejelentette ötéves tervét, amelynek keretében több mint 150 üzlethelyiséget kíván felépíteni vagy átépítéssel kialakítani, miközben folytatja a meglévő üzletei átalakítását. A kiskereskedelmi óriás közölte, hogy a következő 12 hónapban 47 államban és Puerto Ricóban összesen 650 üzletet kíván átalakítani.

A Wall Street Journal szerint a vállalat utoljára két évvel ezelőtt nyitott üzletet.

A közlemény szerint mind az új, mind az átalakított Walmart-üzletek a kiskereskedő „store of the future” (jövő boltja) koncepcióját tükrözik majd, jobb elrendezéssel, bővített termékválasztékkal és az alkalmazottakat munkájukban támogató, valamint a vásárlást a fogyasztók számára kényelmesebbé tevő innovatív technológiával.

A közlemény szerint az újonnan megnyíló és átalakított helyszínek a korábbiaknál fenntarthatóbbak is lesznek, többek között energiatakarékos berendezésekkel és világítással, kisebb környezeti hatású hűtőközegekkel. A Walmart azt is megjegyezte, hogy jelenleg egy a keleti parttól a nyugati partig terjedő, megfizethető elektromosjármű-gyorstöltő hálózat kiépítésén dolgozik vásárlói számára.

A Walmart kiemelte, hogy terjeszkedési törekvései a közösségek javát szolgálják azáltal, hogy több tízezer munkahelyet teremtenek.

Grocery Dive

Kapcsolódó cikkeink