Nagyot zuhant a vodka- és a sörgyártás Ukrajnában

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 24. 11:10

Csaknem egyharmadával esett vissza Ukrajnában a vodkagyártás, az előállított sör mennyisége pedig több mint egyötödével csökkent az idei és a múlt év szeptemberi adatainak összehasonlítása alapján – hozta nyilvánosságra kedden az állami statisztikai hivatal.

vodka

Az adatok szerint a 45,4 százalékosnál nem magasabb szesztartalmú vodkából 21 millió litert gyártottak Ukrajnában az idén szeptemberben, 31,6 százalékkal kevesebbet, mint amennyit tavaly szeptemberben állítottak elő.

Augusztusról szeptemberre a vodkagyártás 2,6 százalékot esett vissza. Az év első háromnegyedében 19,5 százalékkal csökkent az előállított vodka mennyisége 194 millió literre.

Malátasörből – beleértve az alkoholmentes és a 0,5 százaléknál kisebb szesztartalmú sörféléket is – 2013 szeptemberében éves összehasonlításban 21,5 százalékkal kevesebbet, 168 millió litert állítottak elő Ukrajnában.

Eközben 10,6 százalékkal, azaz 4 millió literre növekedett a brandygyártás. Az édes likőrök és egyéb más szeszesitalok gyártása ez év szeptemberében 3,3 százalékkal nőtt a múlt év kilencedik hónapjában előállított mennyiséghez képest, elérve a 9 millió litert. (Kovács Andrea, MTI)

Kapcsolódó cikkeink