Elmaradtak a nagyatádi konzervgyár keleti megrendelői

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 09. 12:00

A gyártósorokat júniustól a szigetvári konzervgyárba telepítik át Nagyatádról. A konzervgyár megrendelései csökkentek, így Nagyatádon csak csomagolási és raktározási munkák maradnak. Nyolc adminisztrátort kell elküldeniük.

A nagyatádi konzervgyár valamikor a város egyik legnagyobb foglalkoztatója volt. A 80-as években több mint ezren dolgoztak itt. Most 81-en. 8 dolgozót azonban még biztosan elbocsátanak a nagyatádi gyárból. Idén júniustól ugyanis a nyersanyag feldolgozás átkerül a szigetvári gyárba. A kukorica és zöldborsó konzerv gyártó gépsorokat is átviszik.

A szigetvári és a nagyatádi telepet irányító, Schenk és Társa Kft. ügyvezető igazgatója, Csizmár József a Kapospontnak elmondta: az árfolyam ingadozások miatt a keleti piacról nem érkezik megrendelés. Most mindenki a nyugati területre dolgozik. Ezért tavaly már felére csökkentették termelésüket. Az ügyvezető igazgató hozzátette: raktározási és csomagolási munkák maradnak csak a nagyatádi gyárban. Ezért kell a 8 dolgozót elküldeniük. Ők valamennyien adminisztratív területen tevékenykednek. A többieknek azonban továbbra is lesz munkájuk. A szezontól függően a nagyatádi illetve a szigetvári telepen tudnak majd dolgozni. Az alkalmazottak szállítását is biztosítja a vezetés – írja a kapos.hu nyomán a szabadfold.hu.

Kapcsolódó cikkeink