A nagy üzletláncokban is találhatunk kiváló ár-érték arányú borokat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 05. 29. 11:32

A borral foglalkozó boros szakportálok rendszeresen figyelik, hogy milyen izgalmas tételeket lehet kapni aktuálisan a boltokban. Ami igazán érdekes, hogy nem csak a klasszikus borboltokban, hanem a diszkontok, hipermarketek polcain is találhatunk olyan borokat, amelyekben nem csalódunk – írja az agrarszektor.hu.

vorosbor

A Gault&Millau gasztronómiai szaklap Művelt Alkoholista című rovata most olyan borokat gyűjtött össze, amelyek igazi best buy-nak számítanak, azaz kiváló az ár-érték arányuk, tehát alacsony árukhoz képest nagyon jó minőségűek.

Nem meglepő, hogy a szakírók leginkább a nagy üzletláncokban (is) kapható tételekből szemezgettek, és olyan borokat válogattak, amiket – mint írják – a fajták, a borvidékek vagy éppen az árkategóriák etalonjainak tartanak, és újra megvennének, mert árazásuk is baráti.

A fehérek között megemlítik a 2015-ös Nyakas Chardonnay-t, amit éterien tiszta, intenzív ízűnek jellemeznek, valamint azt írják róla, hogy csupa gyümölcs, átütő frissesség, és ezért az árért nem mindenhol tudnak ilyen fehérbort készíteni, 1500 forintért nagyon megéri.

Hasonlóan jó véleménnyel vannak a Tesco Finest Picpoul de Pinet 2015 Languedoc-ról: a francia bor szerintük “tiszta és könnyed, zöldalma, barack és citrusok játéka, mely illatban ízben egyaránt magával ragad.” Az áráról (1999 forint)pedig azt írják, hogy egyenesen vicc kategória egy dűlős furminthoz képest, az ilyen borokból van itthon óriási nagy hiány.

Bár 4100 forintba kerül, a best buy kategóriába sorolják a Bencze Családi Birtok Rajnai Rizlingjét, amelyről egyenesen úgy számol be a szakíró, hogy ilyen “éterien tiszta és kifinomult magyar bort évek óta nem kóstolt.”

A vörösöknél is helyet kapott egy Tescós büdzsébajonok, az 1500 forintos Malbec Pays d’Oc 2015, amely yümölcsös és kifejező, csak úgy itatja magát.

A Lidlben is kapható 2015-ös Szeleshát K2 Kékfrankosról az a véleményük, hogy gömbölyded, kedvesen lágy textúrájú, ahogy egy szekszárdi vöröstől joggal várhatjuk. A jól fogyaszthatóság példaképe. és 2200 forintért szintén best buy-nak számít. (agrarszektor.hu)

Kapcsolódó cikkeink