Nagy Tokaji Kóstoló hetven pincészettel Budapesten
Több mint hetven pincészet mintegy kétszáz bora ízlelhető meg a Nagy Tokaji Kóstoló keretében, március 28-án a Corinthia Hotel Budapest termeiben, ahol a rendezvény látogatóit nyolc tematikus mesterkurzus is várja.
A legtöbb hazai és nemzetközi szakember egyetért abban, hogy Tokaj nem pusztán egy a huszonkét magyar borvidék közül, hanem méreténél és borainak egyedi karakterénél fogva kiemelkedik közülük. A nemzetközi márkaépítéssel párhuzamosan ugyanakkor az is alapvető fontosságú, hogy a belföldi fogyasztók is tisztában legyenek azzal, hogy milyen forradalmi változások zajlottak le Tokajban az utóbbi két évtizedben – közölték a szervezők az MTI-vel.
Tájékoztatásuk szerint a 2015-ben először meghirdetett Tokaj Grand programsorozat célja, hogy a fogyasztók széles körének figyelmét hívja fel a borvidéken mára központi szerepkörbe kerülő száraz tokaji borokra, a mostanra kikristályosodó, magas színvonalú aszústílusra és a gyümölcsös zamatokat magas fokon tükröző, késői szüretelésű tételekre.
Az országszerte zajló tematikus borkóstolók, borvacsorák mellett a programsorozat központi eseménye a Nagy Tokaji Kóstoló lesz. Az eseményen hetven tokaji pincészet mutatja be aktuális kínálatának legizgalmasabb darabjait. Ezen túl a látogatók megismerkedhetnek a borvidék éttermeinek, szállodáinak kínálatával, és önálló standon mutatkozik be több helyi borászati szervezet és a borvidéken zajló rendezvény is.
A belépőjegy egy Béres 5 Puttonyos Tokaji Aszú bor és a sétálótérben további több mint kétszáz tétel kóstolását tartalmazza.
A Tokaj Grandot szervező Winelovers közölte: a csoport prémium boros rendezvényei között kiemelt szerepet szán a Nagy Tokaji Kóstolónak, ezért több újítást is alkalmaz. Nemzetközi mintára kialakítják például az Aszú termet, amely önálló, csendes kóstolást tesz lehetővé. A tokaji portfólió csúcsán álló aszúk közül egy önálló asztalnál kényelmesen helyet foglalva válogathat a borkedvelő, a tételeket pedig egy sommelier szolgálja fel számára, térítés ellenében.
A Nagy Tokaji Kóstoló során különtermekben nyolc, Tokaj világát elemző mesterkurzus várja az érdeklődőket. A széles témakínálatot felölelő programok segítségével a látogatók egészen 1993-ig tekinthetnek vissza a Disznókő 5 puttonyos tokaji aszúinak segítségével, megismerhetik a tokaji száraz borok nemzetközi vetélytársait, csemegézhetnek a Mádi Kör legizgalmasabb boraiból, képbe kerülhetnek Tokaj főbb termőterületeivel egy Szepsy István által vezetett ültetett kóstoló segítségével, egy világszerte ismert borszakértő kommentárjaival tekinthetik át a Tokaj Kereskedőház aktuális kínálatát, valamint tematikus borsorok segítségével megidézik számukra a borvidék három fontos rendezvénye, a Bor, mámor… Bénye, a Tokaj Ősz és a Mindszent Havi Mulatság hangulatát.
A rendezvény részletes programja a http://tokajgrand.hu honlapon található meg. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ca di Rajo – Menolia Prosecco Extra Brut/Brut/Extra Dry
A Menolia egy Prosecco DOC Treviso, amely a klasszikus Prosecco…
Tovább olvasom >A bőrszépítés nemcsak a krémeken múlik – mit üzen a dietetikus?
A szépségipar régóta hangsúlyozza a külsőleg alkalmazott bőrápolók szerepét, miközben…
Tovább olvasom >A Babits Borászat aszúja nyerte a Szegedi Borfesztivál fődíját
A Babits Borászat 2019-es 6 puttonyos aszúja nyerte a Szegedi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kik nyertek és kik buktak 2024-ben? – Látványos eredménykülönbségek az élelmiszer-kiskereskedelemben
A 2024-es üzleti év mérlege az élelmiszer-kiskereskedelmi szektorban látványosan kettévált:…
Tovább olvasom >Kamatból több a haszon, mint húsból – a Pick Szeged eredményeinek új arányai
Látszólag szerény növekedés jellemezte 2024-ben a Pick Szeged Zrt. működését,…
Tovább olvasom >Auchan: csökkenő bevételek mellett is megsokszorozott nyereség 2024-ben
Látványos nyereségnövekedéssel zárta a 2024-es üzleti évet az Auchan Magyarország:…
Tovább olvasom >