Nagy sikerrel zárult az „Együtt az óvodákért!” program

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 28. 00:01

A mai napon ünnepélyes keretek között adta át a Tchibo Budapest Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a kampány nagykövete, Csisztu Zsuzsa a hat nyertes óvoda képviselőjének az egyenként 600 000 forint értékű támogatásról szóló utalványt.

Az eseménynek az Állatkert Játszóház adott otthont. Az „Együtt az óvodákért!” elnevezésű kampányát 2009. szeptember 1. és december 30. között hirdette meg a vállalat  60 éves jubileuma alkalmából. Az akció legfőbb célja a nehéz helyzetben lévő óvodák megsegítése, azon belül is az óvodapedagógusok képességfejlesztő munkájának támogatása, közvetett módon pedig a 3-6 éves korosztály harmonikus, testi-lelki-szellemi fejlődésének elősegítése – a fogyasztók bevonásával.
Az akció az első pillanattól kezdve lelkes fogadtatásra talált a fogyasztók körében, hiszen számos vásárló egyben érintett is. A kampánnyal egy időben indult el a www.egyuttazovodakert.hu weboldal is, ahol az érdeklődők nem csupán mindazon óvodákat találhatták meg, amelyekre a kampány során szavazhattak, hanem számos érdekes és
hasznos olvasnivalót és tanácsot is az óvodaválasztásról és gyereknevelésről, továbbá kérdéseket tehettek fel az óvodapedagógus szakértőnek is.
A negyedéves, promócióval egybekötött kampány keretében több mint 70.000 vonalkódot küldtek be a vásárlók az ország valamennyi pontjáról, megjelölve az általuk favorizált intézményt. A kampány országos jellegét mutatja, hogy hazánkban található valamennyi óvodára érkezett szavazat. A Tchibo öt óvodát – melyek a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda, a jászboldogházai Alsó-Jászsági Óvodai, Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Mesevár Óvoda tagintézménye, az oroszlányi Borbála-telepi Óvoda, a Pécsváradi Német Nemzetiségi Óvoda, valamint a kétsopronyi Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola – sorsolás alapján választott ki, a hatodikat a vásárlók összesített szavazatai alapján. A legtöbb szavazatot a Táp-Pázmándfalu-Nyalka Közoktatási Intézményi Társulás Nyalkai Óvodája gyűjtötte össze, így e hat óvoda az elnyert támogatás összegét a gyermekek képességfejlesztését szolgáló eszközök vásárlására, valamint a helyi óvodai program támogatására használhatják fel.
Kapcsolódó cikkeink