Nagy siker volt a Márton-napi hétvége a Balatonnál
Hatalmas érdeklődés övezte a Márton-napi programokat a Balaton partján, ahol több ezer látogató élvezhette a kulináris élményeket ezen a hétvégén. A Tihanyi Gardália Napok, más néven Garda Fesztivál, a tihanyi halászhagyományokat ünnepelte november 8-10. között, ahol halételek, főzőversenyek és látványsütések várták a vendégeket. Hasonlóan nagy tömegeket vonzottak a Balaton körüli Márton-napi rendezvények is, ahol Badacsonytól Siófokig és Zánkáig libás fogásokkal és újborokkal ünnepelhettek az érkezők – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség (BTSZ) alelnöke a Pénzcentrumnak.
Fekete szerint a Balatonon a gasztroturizmus egyre fontosabb szerepet játszik a szezon meghosszabbításában. A sikeres helyi programok mellett a balatoni szakemberek figyelemmel kísérik a nemzetközi trendeket is. A november 18-19-én a bahreini Manamában megrendezésre kerülő 9. ENSZ Turisztikai Világfórum fókuszában a gasztronómiai turizmus áll. A világeseményen nemcsak vezető turisztikai szakemberek, hanem Michelin-csillagos séfek és techszakértők is részt vesznek, például a Meta képviselői, akik a közösségi hálózatok és technológia szerepéről tartanak mesterkurzust.
Fekete szerint a „gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan” elv meghatározó lehet a balatoni turizmus jövőjében. A globális trendek adaptálása és a helyi értékek kiaknázása révén a Balaton négy évszakos desztinációvá válhat, amely nemcsak a hazai, de a külföldi turistákat is egész évben vonzza.
Kapcsolódó cikkeink
NGM: 2025-ben tovább erősödik a SZÉP-kártya népszerűsége
A SZÉP-kártya egyre fontosabb szerepet kap a magyar háztartások pénzügyi…
Tovább olvasom >Az év elején tovább erősödött a turizmus – ágazati kitekintő
2025 januárjában egymillió vendég érkezett a turisztikai szálláshelyekre, ahol közel…
Tovább olvasom >Ökoturisztikai fejlesztésék terén erősítene a kormány
Egy sikeres fejlesztés új életet lehel a térségbe – jelentette…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megéri fenntartható csomagolásra váltani?
A globális élelmiszeriparban a radikális innovációk száma 2007 óta folyamatosan…
Tovább olvasom >Fidelity: 2025 még nem a mesterséges intelligencia éve
A legújabb Fidelity Elemzői Felmérés szerint AI csak minimális hatással…
Tovább olvasom >Mérséklődött az élelmiszer-alapanyagok világpiaci mutatója januárban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint…
Tovább olvasom >