MVI–TUTSZ együttműködés
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a korábbi évekhez hasonlóan idén is közzéteszi a vendéglátásról szóló éves statisztikai helyzetjelentését, amely hazai és nemzetközi adatokat felhasználva mutatja be az ágazat teljesítményét. Ezzel párhuzamosan a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége szintén készít egy értékelést a magyar turizmus helyzetéről, amelynek célja, hogy a hivatalos értékelések mellett új szempontokkal is gazdagítsák a turizmus hazai megítélését. A kutatás kiterjed a szálláshely-szolgáltatásra, az utaztatásra, a vendéglátásra és a meghatározó kínálati elemekre. Mindezekre tekintettel a TUTSZ együtt kíván működni az MVI-vel a helyzetértékelő tanulmány vendéglátásról szóló fejezetének kidolgozásában.
Az MVI támogatja a turizmusról szóló helyzetértékelő tanulmány elkészítését, amelynek keretében Kovács László (elnök) és Zerényi Károly (képviselő-testületi tag, az MVI éves helyzetjelentéseinek készítője) szakmai segítséget nyújtanak a kutatás eredményes megvalósításához.
A tervek szerint a vendéglátásról szóló fejezetben felhasználásra kerül az MVI éves statisztikai helyzetjelentésében szereplő elemzések egy része. Ezek az adatok azért integrálhatók a TUTSZ turizmusspecifikus kutatásába, mert abban csak a kereskedelmi vendéglátás jelenne meg. Ehhez képest az MVI helyzetjelentése foglalkozik a közétkeztetéssel és a munkahelyi vendéglátással is. //
Kapcsolódó cikkeink
NGM: a SZÉP-kártya jelentős segítség a magyar családoknak
A SZÉP-kártya jelentős segítség a magyar családoknak, áprilisban 14 százalékkal…
Tovább olvasom >KSH: a turisztikai szálláshelyeken a vendégek száma (1,4 millió) 17, a vendégéjszakáké (3,4 millió) 16 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit áprilisban
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4…
Tovább olvasom >MBH gyorselemzés: Újabb hónapban remekelt a turisztikai ágazat
Március után, áprilisban ismét pörgött a turizmus: a vendégek száma…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >