Muzeális tételek a Badacsonyi borvidék budapesti nagykóstolóján
Harminc pincészet mutatkozik be a frissebb évjáratok mellett idén muzeális tételekkel is a Badacsony New Yorkban elnevezésű kóstolón április 5-én a budapesti New York-palotában.
Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen harminc évvel ezelőtt nyerte el a Szőlő és Bor Nemzetközi Városa címet. Idén erre a díjra esik a fókusz: előtérbe kerülnek a muzeális borok, és a badacsonyi borászok személyesen töltik a friss és régi évjáratok nagy borait a látogatók poharaiba – közölte az MTI-vel a kóstolót szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület.
A szervezők hangsúlyozzák: a budapesti bemutatkozás kitűnő alkalom arra, hogy az érdeklődők megismerhessék a badacsonyi termelőket, és kérdéseikre közvetlenül kapjanak választ tőlük; hiszen a kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig szinte a teljes borvidék képviselteti magát.
A kóstolón megízlelhető borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.
A tavalyi bemutatkozáshoz hasonlóan az idei kóstolóhoz is kapcsolódnak mesterkurzusok: Fiáth Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem docense vezetésével régi badacsonyi évjáratokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, majd Sánta Zoltán borakadémikus tart mesterkurzust a Badacsonyban meghonosodott nemzetközi szőlőfajtákról. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >Alkoholmentes újdonság a balatoni borvilágban
A Laposa Birtok új mérföldkőhöz érkezett: bemutatta első alkoholmentesített borát,…
Tovább olvasom >Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen
Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Könnyek a vízben segélykoncert szeptemberben, a jótékonysági akció folytatódik
A nagy hőségre való tekintettel az ősz elejére halasztották a…
Tovább olvasom >Közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >