Muzeális tételek a Badacsonyi borvidék budapesti nagykóstolóján

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 03. 27. 11:20

Harminc pincészet mutatkozik be a frissebb évjáratok mellett idén muzeális tételekkel is a Badacsony New Yorkban elnevezésű kóstolón április 5-én a budapesti New York-palotában.

badacsony

Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen harminc évvel ezelőtt nyerte el a Szőlő és Bor Nemzetközi Városa címet. Idén erre a díjra esik a fókusz: előtérbe kerülnek a muzeális borok, és a badacsonyi borászok személyesen töltik a friss és régi évjáratok nagy borait a látogatók poharaiba – közölte az MTI-vel a kóstolót szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület.

A szervezők hangsúlyozzák: a budapesti bemutatkozás kitűnő alkalom arra, hogy az érdeklődők megismerhessék a badacsonyi termelőket, és kérdéseikre közvetlenül kapjanak választ tőlük; hiszen a kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig szinte a teljes borvidék képviselteti magát.

A kóstolón megízlelhető borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.

A tavalyi bemutatkozáshoz hasonlóan az idei kóstolóhoz is kapcsolódnak mesterkurzusok: Fiáth Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem docense vezetésével régi badacsonyi évjáratokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, majd Sánta Zoltán borakadémikus tart mesterkurzust a Badacsonyban meghonosodott nemzetközi szőlőfajtákról. (MTI)

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink