Muzeális tételek a Badacsonyi borvidék budapesti nagykóstolóján
Harminc pincészet mutatkozik be a frissebb évjáratok mellett idén muzeális tételekkel is a Badacsony New Yorkban elnevezésű kóstolón április 5-én a budapesti New York-palotában.
Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen harminc évvel ezelőtt nyerte el a Szőlő és Bor Nemzetközi Városa címet. Idén erre a díjra esik a fókusz: előtérbe kerülnek a muzeális borok, és a badacsonyi borászok személyesen töltik a friss és régi évjáratok nagy borait a látogatók poharaiba – közölte az MTI-vel a kóstolót szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület.
A szervezők hangsúlyozzák: a budapesti bemutatkozás kitűnő alkalom arra, hogy az érdeklődők megismerhessék a badacsonyi termelőket, és kérdéseikre közvetlenül kapjanak választ tőlük; hiszen a kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig szinte a teljes borvidék képviselteti magát.
A kóstolón megízlelhető borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.
A tavalyi bemutatkozáshoz hasonlóan az idei kóstolóhoz is kapcsolódnak mesterkurzusok: Fiáth Attila, a Budapesti Corvinus Egyetem docense vezetésével régi badacsonyi évjáratokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, majd Sánta Zoltán borakadémikus tart mesterkurzust a Badacsonyban meghonosodott nemzetközi szőlőfajtákról. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A Lidl Magyarország a hazai borászatok sikeréért is dolgozik
A Lidl Magyarország 2024-ben mintegy 17,5 milliárd forinttal, az elmúlt…
Tovább olvasom >Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Csütörtökön kezdődik a 13. Avasi Borangolás Miskolcon
Idén is megrendezik az Avasi Borangolást Miskolcon, ahol a belváros…
Tovább olvasom >További cikkeink
Több mint szállítmányozás – A logisztika határai és lehetőségei a Magyar Szállítmányozók Napján
„Meg kell érteni a jelent, és gondolkodni kell a jövőről.”…
Tovább olvasom >Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Gulyáságyúval és tacskófutammal indul a food truck szezon
Több száz éves „food truckok” érkeznek a Kincsem Parkba –…
Tovább olvasom >