Munkánk veleje
Az MVI-nek a Magyar Turisztikai Szövetséghez küldött bemutatkozó leveléből két fejezetet kiemelten fontosnak tartunk tolmácsolni olvasóinknak is.
Megoldásra váró problémák a szövetség munkájában
• a vendéglátásra vonatkozó áfaszabályozás egyszerűsítése, optimalizálása
• a GDPR-ra való felkészülés hatékony támogatása
• a reprezentációt terhelő adók mérséklése
• munkaügyi kérdések:
o a vendéglátóhelyeket érintő munkaerőhiány kezelése – többek között a munkaidőkorlátok eltörlése (a napi 12 órán felüli munkavégzés lehetővé tétele közös megegyezés alapján)
o a kötelező egybefüggő szabadság kiadásától való esetenkénti eltérés lehetőségének megteremtése
• a vendéglátóipari szakképzés megújítása – együttműködve a Vendéglátás-turisztika ÁKT-val
• vendéglátás-fejlesztési stratégia kidolgozása
• a vendéglátás állami irányításának megerősítése
Eredményeink, amelyekre a legbüszkébbek vagyunk
• a standolási törvény eltörlése (2008)
• a jövedéki törvény módosítása – bontott alkoholos italok tárolásának rendezése (2013–2014)
• Gundel Károly-díj alapítása 2014-ben
• a szerzői jogdíjak csökkentése (háttérjellegű élő- és gépzene együttes kezelése, egyedi gasztronómiai rendezvények)
• az Áfa tv. módosításában való aktív közreműködés – vendéglátás áfakulcsának csökkentése
• aktív párbeszéd és együttműködés kialakítása az ellenőrző hatóságokkal (NÉBIH, NAV) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel
• statisztikai helyzetértékelés készítése évenként a vendéglátásról. //
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését…
Tovább olvasom >Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Újra gasztrotúrák
Polyák Norbertet, a Hotel Ózon igazgatóját, aki társadalmi munkában az MVI alelnöke…
Tovább olvasom >További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >