Munkahelyi képzést indított a Cora

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 19. 14:44

A magyarországi Cora hipermarket-hálózat az Európa több országában és az Antillákon is jelen lévő Louis Delhaize-csoport tagja. Európában 1969-ben jelent meg az első Cora nevet viselő áruház, jelenleg 82 működik a világban.

Magyarországon 1997 májusától képviselteti magát. Hét hipermarketet üzemeltet, hármat Budapest vonzáskörzetében (Törökbálint, Budakalász, Fót), ezenkívül pedig Szegeden, Miskolcon, Debrecenben és Szolnokon.

A Cora hipermarketek átlag 12 000 négyzetméter eladótérrel várják a vásárlókat. A Cora áruházak beszerzési tevékenységét a Provera – az Alfa, Cora, Match és Profi üzletláncok közös beszerzési központja – végzi.

Kiemelt figyelmet fordítanak termékeik és szolgáltatásaik minőségére, ezért a magyarországi hipermarketpiacon elsőként vezették be a HACCP élelmiszer-biztonsági rendszert.

Csaknem minden áruházban megvalósították a szelektív hulladékgyűjtést. Gondoskodnak az elemek és akkumulátorok összegyűjtéséről, 2005 augusztusa óta pedig új készülék vásárlása esetén díjtalanul visszaveszik vásárlóiktól a feleslegessé vált háztartási gépeket és készülékeket. A környezet iránti felelősségtudat jegyében Magyarországon először a Cora vezette be az eldobható PET-palackok áruházi visszavételét, első lépésként a budakalászi és a törökbálinti áruházaiban.

A Cora áruházakat üzemeltető Magyar Hipermarket Kft. 2010 szeptemberétől a budakalászi, fóti és szegedi áruházakban munkahelyi képzési programokat indított. Az Európai Unió által támogatott Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében a cég több mint 85 millió Ft támogatást nyert. A vezetői, a kiskereskedelmimenedzser-, az ügyfélszolgálati, a raktáros- és a takarítóképzés összesen 200 főt érint.

Kapcsolódó cikkeink