Mozzarellagyár épül Bartusekpusztán
Naponta 12 tonna mozzarella sajt készítésére képes üzemet épít 4,7 milliárd forintos ráfordítással a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. Bartusekpusztán, nem messze Komáromtól – olvasható az origo-n. Erről a társaság vezérigazgatója adott tájékoztatást.
Marczali Gábor tájékoztatása szerint a zöldmezős beruházással készülő sajtüzem naponta százezer liter tejet dolgoz fel a legkorszerűbb berendezésekkel.
A gyárban 32 új munkahely jön létre.
A szükséges tejmennyiség felét a Komáromi Mezőgazdasági Zrt. saját termelése fedezi. Az elkészült mozzarellát az induláskor teljes egészében Olaszországba exportálják. A beruházáshoz a társaság 1,5 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást kap a projekt sikeres befejezése után.
A termék 10 és 100 grammos formában lakossági fogyasztásra alkalmas, illetve egy és háromkilós hasábokban nagyüzemi pizzakészítésre használható.
A társaság vizsgálja annak lehetőségét is, hogy a későbbiekben saját sajtmárkával lép piacra – ismertette az ügyvezető.
A Komáromi Mezőgazdasági Zrt. száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalkozás. A társaság Csémen 1200 tejelő tehenet tart, Kisigmánd határában pedig szintén 1200 állatot számláló növendéktelepet üzemeltet. Naponta közel 40 ezer liter tejet értékesítenek belföldi kereskedőkön keresztül Olaszországba. Tejhozamaik alapján a vállalkozás az ország tejgazdaságainak élvonalában található.
A vállalkozás saját dolgozóinak száma 110, valamint az állatoknak szükséges takarmány előállításával további 20-25 gazdálkodónak biztosítanak állandó értékesítési lehetőséget. A társaság éves árbevétele 2018-ban elérte a 2,5 milliárd forintot. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Mozzarella-gyártásba invesztál az Arla Foods az Egyesült Királyságban
210 millió eurót (227,6 millió dollárt) ruház mozzarella-sajt gyártásába az…
Tovább olvasom >Stratégiai partnerségbe kezdett a Bel Group és a Standing Ovation
A francia sajtgyártó Bel Group stratégiai partnerségre lépett az alternatív…
Tovább olvasom >Formabontó együttműködés: mozzarella sajtkultúrával készült sör
A sörök és sajtok eddig leginkább egymás kísérőjeként alkottak párost,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >