Mozzarella-gyártásba invesztál az Arla Foods az Egyesült Királyságban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 20. 09:34

210 millió eurót (227,6 millió dollárt) ruház mozzarella-sajt gyártásába az Arla Foods egyik brit tejüzemében. A tejipari szövetkezet közlése szerint a projekt az „eddigi legnagyobb beruházása az Egyesült Királyságban”.

A délnyugat-angliai Devonban található Taw Valley-i tejüzemet a vállalat új technológiával szereli fel, hogy „megfeleljen a vásárlók igényeinek, akik szeretik, ha a mozzarella bizonyos módon sül, olvad, illetve nyúlik”.

Az Arla hozzátette, hogy a technológia egyszerre több szabadalomra is épül, és segítségével az érlelési folyamat 14 napról egy napra csökkenhet.

Az Arla szerint a Taw Valley-i telephelyen előállított mozzarella nagy részét globális vendéglátóipari vevők számára exportálják.

– Ezzel a beruházással a Taw Valley-i üzem korszerű sajtgyártó telephely lesz, és ezt kombinálva a mélyreható csatornaspecifikus ismereteinkkel a globális mozzarella-kategóriában tovább erősítjük az üzletágat – mondta David Boulanger ügyvezető alelnök és ellátási láncért felelős vezető.

– A lépés kiváló példája annak, az Arla Foodsnál miként újítjuk meg időről időre feldolgozói képességeinket, hogyan javítjuk hatékonyságunkat és mennyire törekszünk a termékek kiválóságára annak érdekében, hogy megvalósítsuk stratégiai céljainkat, a növekedés lehetőségét és végső soron értéket kínáljunk a gazdák számára – tette hozzá a szakember.

Az építkezés várhatóan 2026-ban fejeződik be, és a rákövetkező évben el is készülnek az első termékek az új létesítményben. A beruházás nem érinti az Arla Foods másik két dániai mozzarella-előállító üzemét – erősítette meg a szövetkezet.

Just Food

Kapcsolódó cikkeink