„Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim”
Sorozatunkban ezúttal Kolozs Attila, a Heinemann munkatársa, a Suntory márkanagykövete beszélt munkájáról, terveiről.
A cikk a Trade magazin 2025/6-7. lapszámában olvasható.
Vendéglátásban dolgozom, mióta az eszemet tudom. A Kanári-szigeteken dolgoztam, majd közel 12 évet töltöttem Budapest neves bárjaiban. Rengeteg versenyen indultam, itt-ott dobogós helyezéseket, különdíjakat is sikerült begyűjtenem, két alkalommal Magyarország Top 5 Bartendere közé választottak.
Suntory márkanagykövet feltehetően azért lehettem, mert elkötelezett vagyok a szakma iránt, és végigmásztam a ranglétrát, de persze a Magyar Bajnokságon elnyert Roku-különdíj is számíthatott.
A brandépítés jegyében havonta több alkalommal tartok úgynevezett masterclassokat vendéglátóhelyeken: ezeken a rendezvényeken a munkatársak és a vendégek megismerhetik és meg is kóstolhatják termékeinket.
Guest shiftnek azokat az eseményeket nevezzük, ahol a Suntory termékekkel készítek koktélokat – az őszi-téli időszakban inkább a whiskey-alapú italokon van a hangsúly, elsősorban a Jim Beamen és Maker’s Markon, a meleg évszakokban inkább a Roku giné a főszerep.

Attila márkanagykövetként masterclassokat is tart
A bárpultok mögött jelenleg az alkoholmentes párlatok kapnak egyre nagyobb figyelmet. A gin-tonikok népszerűsége még mindig óriási; sokáig különböző citrusokkal szervírozták, ma a különböző fűszerek, gyümölcsök használata is népszerű.
Szívesen kombinálom a különféle koktélkészítési technikákat. Most a fermentált alapanyagok a kedvenceim, nagyon izgalmas ízvilágokat lehet velük teremteni. Szeretek ginnel dolgozni, a hat tradicionális japán fűszerrel készülő Rokut nekem való alapanyagnak tartom.
A legsikeresebb koktélom a 2020-as Magyar Bajnokság Bartender’s Choice kategóriájában készített
Japanese fratello volt: Roku gin, vermouth,
lime és egy házi chilis-cseresznyés teaszirup.
Hosszú távon is szeretnék a Suntorynak dolgozni, ellátogatni a lepárlóikba, megismerni készítőiket. Képviselni a márkákat nemzetközi szinten: külföldi Bar Show-kon előadásokat tartani, vendég bartenderként megjelenni külföldi bárokban, közös projekteken dolgozni más országok márkanagyköveteivel. //
Kapcsolódó cikkeink
Sweet Palermo® – a tökéletes paprika nyomában
A Sweet Palermo® paprikák története nem csupán egy sikeres fajtanemesítésé,…
Tovább olvasom >Promóciós fordulat – a márkák visszatérnek, de csak akciósan?
Az elmúlt másfél évben a vásárlói döntések alapjaiban változtak meg…
Tovább olvasom >Cukrász Szakmai Nap 2025
A Magyar Cukrász Ipartestület május 5-én tartotta meg hagyományos tavaszi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Filmvetítéssel és késő esti nyitvatartással is várják a fővárosi fürdők nyáron a közönséget
Az iskolai nyári szünet kezdetével változatos programokkal várják a vendégeket…
Tovább olvasom >Cukrász Szakmai Nap 2025
A Magyar Cukrász Ipartestület május 5-én tartotta meg hagyományos tavaszi…
Tovább olvasom >Az útipoggyásszal kapcsolatos tudnivalókat tett közzé a NAV
Összeállítást tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)…
Tovább olvasom >