Mosolyvarázs Program: Egy nap Mátyás király udvarában

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 03. 00:00

Élménypedagógiai és élményterápiás játszóházi délelőtt került tegnap megrendezésre a Mosoly Alapítvány szervezésében, a Tesco és a Procter&Gamble “Az év támogatottja 2009” Mosolyvarázs Programjának keretében.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Procter&Gamble „Az év támogatottja 2009” Mosolyvarázs Programjának keretében Egy nap Mátyás király udvarában címmel szervezett játékos élménypedagógiai és élményterápiás fejlesztő foglalkozást a Mosoly Alapítvány az egészségfejlesztés és az egészséges életmódra nevelés jegyében. Az egész délelőttös játszóházban olyan pszichoszomatikus zavarokkal küzdő, hiperaktív, vagy beszéd- illetve magatartászavarok miatt segítségre szoruló, esetleg állami gondoskodásban élő gyermekek és családjaik vettek részt, akik egyébként heti vagy havi rendszerességgel járnak az alapítvány művészet- és élményterápiás foglalkozásaira. A cél az volt, hogy a kötetlen játék segítségével, az átélt élményeken keresztül közelebb hozzák egymáshoz a gyermekeket, a terapeutákat, valamint a szülőket és nevelőket.
A program során számos sokszínű feladatot teljesítettek a gyerekek. Kipróbálhatták a bajvívást, a lakomakészítést, táncot tanulhattak, verset írhattak vagy éppen ügyességi feladatokat oldhattak meg. A terapeuták és a szervezők is figyeltek arra, hogy ezek a tevékenységek ne a versenyszituációra épüljenek, s hogy a gyermekek teljesítményét azonnal, a helyszínen elismerjék és igazi sikerélményt élhessenek át.
Kapcsolódó cikkeink