Mogyorellás és diós-mézes az Év Fagyija

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 07. 12:40

Diós-mézes körtefagylalt és egy mogyorella elnevezésű kreáció nyerte az aranyérmet a XIV. Év Fagylaltja verseny szabadon választható kategóriáiban hétfőn Budapesten.

A budapesti Sík Cukrászda által készített diós-mézes körte lett a szabadon választható kézműves kategória első helyezettje, egyben a Gasztro Média zsűri és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség különdíját is elnyerte.
A szabadon választható kategóriában az alapanyaggyártók és -forgalmazók között a Mec3 által készített mogyorella lett az első helyezett.
Idén a kötelező kategóriákban gesztenyefagylaltot kellett készíteniük a versenyzőknek. Kézműves kategóriában a zsűri döntése szerint a csákvári Csuta Cukrászda által készített gesztenyefagylalt sikerült a legjobban, a cégek kategóriájában pedig a Bisquit Kft. fagylaltja ért el első helyezést.
A közönségzsűri – Rúzsa Magdi, Csézy és Friderika énekesnők – szintén a Csuta Cukrászda gesztenyefagylaltját találták a legfinomabbnak, így ez a termék nyerte el az ő különdíjukat is – közli az MTI.

Kapcsolódó cikkeink