Mivel bódítsuk magunkat hideg téli estéken?

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 01. 15. 11:33

A zord téli napokban nem biztos, hogy az égetett szeszesitalok melegítik fel leggyorsabban az embert – hatásosabb (és veszélytelenebb) a forró koktél. Ezek közül talán a kávéspecialitások és a grogok a legismertebbek.


A grog alkotóelemei a rum, a cukor, a citromlé, és a forró víz. Az alkotórészeket elegyítjük, majd az elkészült ital tetejére citromkarikát helyezünk, amelyre óvatosan rumot töltünk és meggyújtjuk.
A punch a XVII. század végén került Európába Kelet Indiából. Eredetileg öt összetevőből állt (ahogy a név jelentése is öt) arak, tea, forró víz, cukor, és citromlé. Az Irish Coffee értelemszerűen ír Whiskey-vel készül, demerara vagy barna cukorral elkevert forró fekete kávéval, majd minden „hagyományt” mellőzve nem tejszínhabot hanem folyékony tejszínt töltünk az ital tetejére.

A kedvelt Hot Toddy koktél a következőkből készül: 4 cl Scotch Whisky, 2 cl citromlé, 1 fahéjrúd, 5-6 szegfűszeg, 1 bárkanál barna cukor, 1 csepp orgeat szirup, citromhéj,
forró víz.

Igazán látványosnak azonban a lángoló koktélok bizonyulnak – ezektől majd holnap!

Kapcsolódó cikkeink