Mit hisz a vendég?

Szerző: Trade Horeca Dátum: 2018. 08. 21. 10:43

Az ét- és itallapok funkciói közismertek: megismertetik a vendéget a kínált termékekkel, segítik választását, kedvet csinál a rendelésekhez, esetleg utólagos rendelésekre ösztönöz, ugyanakkor szórakoztat is, és kellemesebbé is tehetik a várakozási időt. Az osztrák Der Standard című napilap megkérdezte olvasóit, mit gondolnak, miért viszi el azonnal a pincér az étlapot rendelés után. A vélemények között sok rosszindulatú is akadt: a vendégnek így nincs alkalma a számla ellenőrzésére, vagy a későbbi rendelésnél nem látja az árakat. (Nálunk is hasonló kommentárokat várhatnánk!)

A „sógoroknál” az ugyancsak megkérdezett vendéglátósok két fő magyarázatot is megfogalmaztak: nem jut minden asztalhoz elegendő étlap, illetve ragaszkodnak a klasszikus kiszolgáláshoz: üdvözlik a vendéget, asztalhoz kísérik, étlapot adnak neki vagy elmondják, milyen különlegességgel szolgálnak, felveszik a rendelést és visszakérik az étlapot. Hát… okosabbak nem lettünk, de a problémán érdemes agyalni egy kicsit!

Kapcsolódó cikkeink