Mit eszel, ha nagy leszel?
Az irodai dolgozók többsége a munkahelyén fogyasztja el ebédjét, amit jellemzően otthonról visz magával. Különösen igaz mindez a 18 és 30 év közöttiekre: ennek a korcsoportnak a háromnegyede fogyasztja délben a magával hozott ételeket – derül ki a felnőtt magyar internetezők munkahelyi étkezési szokásairól szóló reprezentatív felmérésből. A Profession.hu és a Wolt Magyarország közös kutatási eredményei szerint az ételrendelések során is a házias ízeket részesítjük előnyben. Némileg emelkedett, tíz százalék azok aránya, akik hét közben vendéglátóhelyen ebédelnek, közel ugyanennyien rendelik ebédjüket házhozszállítással, ami a fővárosiakra jellemzőbb. Huszonhárom százalékuk saját bevallása szerint csak akkor gondol az ebédválasztás kérdésére, amikor megkordul a gyomra.
A kutatás szerint a budapestiek többsége magyaros ételt vagy valamilyen salátát választ, ezt követi az olasz konyha: 40 százalék ugyanis a pizzáért és az olasz tésztákért is rajong. Amíg a vidékieknek csak a harmada, a budapestiek 52 százaléka ügyel arra, hogy rendszeresen fogyasszon salátákat vagy alacsony kalóriatartalmú ételeket. //
Kapcsolódó cikkeink
Friss kutatás: a magyarok közel fele nem használ fényvédő krémet, ráadásul a déli órákban sem kerülik a napfényt
Egy friss, reprezentatív kutatás szerint a magyar lakosság mindössze 8…
Tovább olvasom >K&H: a szén-dioxid-kibocsátás magától nem csökken
Fenntarthatósági stratégia és konkrét karbonlábnyom-csökkentési tervek híján a magyar vállalatok…
Tovább olvasom >Így költöttek a magyar drukkerek a válogatott meccseinek helyszínein
A németországi futball Európa-bajnokság városai jelentős anyagi forrásokat fordítottak arra,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >