Mit ad a program?

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 10. 31. 08:00

A hitelképes, de a kereskedelmi bankok által jelenleg még nem, vagy nem kellő mértékben finanszírozott mikrovállalkozásokat segítő legfontosabb eszköz a piaci kamatozású mikrohitel. A program célja a mikrovállalkozások finanszírozási forrásokhoz való jutásának megkönnyítése a hitelezés módszereinek fejlesztésével, a rendelkezésre álló források növelésével, továbbá a magyarországi székhelyű vállalkozások fejlesztése közvetítő szervezetek bevonásával, a hitelhez jutás lehetőségeinek javításával.
Lényegesen kiterjeszti a programba bevont pénzügyi közvetítői kört, ezáltal regionális és országos szinten is a korábbinál nagyobb verseny alakulhat ki. Ennek köszönhetően várhatóan növekedni fog a mikrohitelprogram ügyfeleinek száma és a kihelyezett hitelek állománya, illetve csökken a hitel folyósításának ideje és egyre többféle, az ügyfelek igényeihez rugalmasabban alkalmazkodó konstrukció áll majd rendelkezésre.
Szintén az uniós forrásokból lehetőség nyílik a pénzügyi programhoz kapcsolódó tanácsadás igénybevételére mind a pénzügyi közvetítők, mind hitelt felvevő mikrovállalkozások számára.

Kapcsolódó cikkeink