Mire figyeljünk a tejtermékek vásárlásánál?

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 04. 09:27

A Mona Hungary Kft. a Montice márka termékek forgalmazója 2011. nyarán országos reprezentatív mintán felmérést végzett a hazai iskoláskorú gyermekek és szüleik tejtermékekkel kapcsolatos attitűdjéről, vizsgálva a családok táplálkozási és fogyasztási szokásait.

A Mona Hungary Kft. a kutatással arra kérdésre kereste a választ, hogy vajon mennyire népszerű és elfogadott a tejtermékek fogyasztása hazánkban és mi jellemzi az iskoláskorú gyerekek étkezési kultúráját. A válaszadók – azok a 25–49 éves kor közötti anyukák, háziasszonyok voltak, akiknek 6–15 év közötti gyermekük van, és vállalták az adatkitöltést.

A szülők az árat nézik és nem a minőséget

Azon állításokkal, hogy ‘a tejtermék nagyon fontos a gyermek szervezetének’, ‘fontos, hogy ne génmanipulált tejet fogyasszanak’, ‘friss legelőkön tartott tehenek, egészségesebb tejet adnak’, ‘génmanipuláció mentesség a teljes folyamat alatt’ állításokkal a célcsoport nagy arányban egyetértett, kiderült, hogy fontos az édesanyáknak a minőség. Ennek ellenére a mai gazdasági körülmények között a szülők többsége mégis ár alapján vásárol tejet, emellett még különösen fontos a zsírtartalom illetve, a kényelem, a szavatosság hossza, ill. az UHT tej kínálat, a minőségi ellenőrzést hirdető termék csak mindössze 8 százalékuk döntését befolyásolja.

Kapcsolódó cikkeink