Minőségi korszakváltás a borászatban
A magyar borászat minőségi korszakváltás időszakát éli, az elmúlt években megteremtődött a lehetőség a minőségi és mennyiségi továbblépésre az ágazatban.
Fazekas Sándor a szaktárca vezetője egy Somló-hegyi rendezvényen elmondta azt is, hogy tavaly már megmutatkozott a többéves telepítési munka eredménye, az ágazat kibocsátása 73 milliárd forint volt, 39 százalékkal több az előző évinél. Az eredmények között említette azt is, hogy Magyarországon a borfogyasztásban a hazai termékek aránya a kétezres években 80 százalék volt, 2015-re ez 92 százalékra növekedett.
Kapcsolódó cikkeink
Nagyot változtak a borfogyasztási szokások: ma már a könnyedebb, gyümölcsös vörösborokat vásároljuk szívesen
Az ünnepi asztalról nem hiányozhat egy palack kiváló vörösbor, amely…
Tovább olvasom >Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >8 millió palack szeszesital és 225 visszaváltó automata várja a vásárlókat
8 millió palack, illetve doboz alkoholos itallal készült a Tesco…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >