Ingyenes segítséget kapnak a vidékfejlesztésre pályázók

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 02. 24. 11:06

Bővültek a Széchenyi Programiroda térítésmentes szolgáltatásai, a vidékfejlesztési forrásokra pályázók ingyenes tájékoztatást és fejlesztési tanácsadást kaphatnak – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

gyumolcs2

A tájékoztatás szerint a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) szakértői mostantól a Széchenyi Programiroda megyeszékhelyi irodáiban ingyenesen bemutatják a vidékfejlesztési pályázatokat, segítenek választani a fejlesztési lehetőségek közül. A Miniszterelnökség indoklása szerint a vidékfejlesztési források gyorsabb lehívása és a pályázás könnyítése érdekében vezették be a szolgáltatást.
A Miniszterelnökség alatt működő programiroda a legnagyobb állami fejlesztéspolitikai tanácsadó vállalat Magyarországon, 60 ügyfélszolgálati ponton, több mint 180 tanácsadóval áll a pályázók rendelkezésére.
A Miniszterelnökség közölte azt is, hogy felfüggeszti a kertészeti gépbeszerzésre kiírt pályázatot a rendelkezésre álló forrás kimerülése miatt. A kiírásra eddig 27 milliárd forint igény érkezett.
A pályázatra a mezőgazdasági termelők, illetve csoportjaik 2017. január 6-tól kezdhették meg támogatási kérelmeik benyújtását. A felfüggesztésről és a pályázati felhívás részleteiről a www.palyazat.gov.hu honlapon olvasható bővebb tájékoztatás. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink