Minimumár bevezetését támogatja a Tesco a túlzott alkoholfogyasztás ellen

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 25. 00:00

Támogatja a Tesco, hogy megtiltsák az alkohol tartalmú termékek önköltség alatti áron történő forgalmazását Nagy-Britanniában. Az új brit kormány minimumárat szabna az italoknak a mértéktelen fogyasztás visszaszorítása érdekében.

A Tesco a minimumár bevezetését is támogatja a sör, bor és egyéb szeszesitalok esetében – közölte ma az áruházlánc a Wall Street Journal tudósítása szerint. A konkrét kormányzati tervek még nem ismeretesek, a Tesco a vita elébe menve tette közzé álláspontját.
Egészségügyi szakértők szerint a szupermarketekben kapható olcsó alkohol, a felelőtlen promóció és a kocsmák hosszabb nyitvatartása egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a társadalom nem elhanyagolható része alkoholfogyasztási problémákkal küzd Nagy-Britanniában. Nem véletlenül került tehát elő a kampányban a téma, és kapta fel minden párt az ügyet.
A kormány a héten jelezte: erőteljes fellépés várható az alkohollal történő visszaélések ügyében, például fellépnek a költségen alul történő árazással, a vendégek alkoholos állapotban történő kiszolgálásával és a gyermekek alkoholfogyasztásával szemben is.
A Tesco több alkoholgyártóval, például a felelős fogyasztás visszaszorulásától tartó SABMillerrel ellentétben támogatásáról biztosította az elképzeléseket, ám mint vezérigazgatójuk is hangsúlyozta, gondosan meg kell vizsgálni, mekkora minimális árat érdemes ilyenkor megszabni – írja a Portfolio.hu.
Kapcsolódó cikkeink