Minden második magyar úgy érzi, nincsenek felesleges kiadásai

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 20. 11:20

A magyar lakosság több mint fele úgy gondolja, hogy nincsenek felesleges kiadásai, így nincs lehetősége az előgondoskodásra – derül ki egy friss felmérésből.

penz--

A Groupama Garancia Biztosító legfrissebb kutatása szerint a magyarok 56 százaléka érzi úgy, hogy elég komoly megszorításokkal él, azaz egyáltalán nincsenek felesleges kiadásai.

A népesség csaknem negyede, 24 százaléka gondolja azt, hogy ha lemondana felesleges kiadásairól, akkor el tudna kezdeni rendszeresen megtakarítani akár egy jelentősebb összeget.

A válaszadók 19 százaléka, a lakosság ötöde mondta, hogy felesleges kiadásai lemondása nélkül is képes takarékoskodni.

A megkérdezettek úgy vélik, hogy tudatosabb vásárlással, a fogyasztási szokások megváltoztatásával havonta mintegy 20 ezer forint megspórolható lenne.

A felmérés alapján a családokban a legtöbb pénz lakásfenntartásra és élelmiszerre megy el.

A válaszadók szerint a legtöbbet a kisösszegű kiadásokon az élelmiszerboltokban, valamint az otthoni háztartási energiával való takarékoskodással lehet megspórolni.

Következőként a dohányárukat, elsősorban a leszokást mondták a megkérdezettek, valamint az öltözködésre szánt pluszköltségeket, kocsi helyett a tömegközlekedés használatát és a megfontoltabb telefonálási szokásokat.

A szerencsejátékokra, a szeszesitalokra, a szórakozásra, a szépítkezésre fordított kiadások szintén mérsékelhetőek lehetnek a válaszadók szerint – derül ki a Groupama közleményéből. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink