Minden készen áll: hamarosan ünnepélyes megnyitó a Hell Energy új üzemében

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 03. 11:24

Június elején hivatalosan is átadják a Hell Energy Magyarország Kft. Szikszó határában épült új, modern palackozó üzemét. Az idén öt éves Hell az áprilisban lezajló próbaüzemet és sikeres műszaki átadást követően a hazai mellett már a nemzetközi piacok egy részét is a magyarországi üzemből látja el. A héten pedig már a Hell új, gyümölcsös ízű, limitált szériás nyári termékének töltését kezdik meg, mely hamarosan a hipermarketek polcaira is felkerül.

Magyarország piacvezető energiaital-gyártója, a Hell Energy 4,5 milliárd forint összértékű részben hazai, részben uniós, pályázati támogatások felhasználásával megvalósuló beruházása az átadás előtti utolsó állomásához érkezett. A gépgyártásban legmodernebb technológiát képviselő palackozó gépsort a német Krones cég szállította és szerelte össze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón, majd a sikeres próbaüzemet követően április 15-én zajlott a gépsor elfogadó tesztje. A 8 órás teljesítmény-teszt eredménye 99,99 százalékos, amely mutató a német szerelők szerint európai rekordnak számít. Miután április végig az összes beállítással végeztek a szakemberek, azóta a Hell szikszói üzemének dolgozói a gyártó cég munkatársainak segítsége nélkül irányítják a számítógép vezérlete gépeket. A gépsor nem mindennapi teljesítményét (48 000 palack/óra) példázza, hogy az áprilisi próbaüzem során 7,5 millió doboz energiaitalt palackoztak a gyárban. A legyártott energiaitalokkal a Hell a magyar mellett a spanyol, görög, angol, izraeli, román, szlovák és cseh piacot is ellátja. Az új töltősor nem csak korszerűségét és kapacitását tekintve egyedülálló, hanem abban is, hogy a Hell által forgalmazott mindhárom fémdoboz méretet képes palackozni. Így a hagyományos, 250 ml-es kiszerelés mellett, a Szikszó határában épült új üzemben már a 355 ml-es kiszerelést is palackozták a próbaüzem során.

Májusban – a normál termelésre való átállás után – saját piaci igényeinek kiszolgálása mellett az első bértöltéses megrendelésnek is eleget tudott tenni a Hell Energy, és a gyár egyedülálló kapacitásának köszönhetően további bértöltési igények kiszolgálására is készen áll. A következő lépésben a Hell további 8 fővel bővíti az új gyár alkalmazottainak számát, mivel a júniustól induló két műszakban megvalósuló termeléshez további munkaerő bevonása szükséges.
A napokban elkezdődött a Hell új, nyári, limitált szériás energiaitalának palackozása is Szikszón, így a frissítő, gyümölcsös ízű energiaital hamarosan az üzletekben is megtalálható lesz. A miskolci székhelyű, száz százalékban magyar tulajdonú vállalkozás 5., jubileumi születésnapját ünnepli a leginkább hölgyeknek szánt, friss, nyári design-nal felvértezett, limitált szériás termékkel.
A Szikszó határában épülő, világszínvonalú, modern palackozó gépsorokkal ellátott üzemcsarnok hivatalos megnyitója és ünnepélyes átadása 2011. június 9-én várható.

Kapcsolódó cikkeink