Minden hatodik értékesítését eltitkolta egy vidéki városban működő gyorsétkezde
Minden hatodik értékesítését eltitkolta egy vidéki városban működő gyorsétkezde, azok nem szerepeltek sem az online pénztárgép, sem az online számla adatbázisában; a valós forgalmat az üzlet kamerafelvételei és a cég laptopjába mentett rendelési, számlázási adatok alapján rekonstruálták az ellenőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.
A NAV azt írta, hogy a kockázatelemzőknek lett gyanús az étterem, a bevétele ugyanis jóval alacsonyabb volt, mint amire következtetni lehetett az ételfutárcégek kiszállításról szóló számláiból.
A revizorok helyszíni ellenőrzéssel, az étkezdében működő informatikai eszközökről, az adózó laptopjába rögzített forgalmi adatokról és a kamerák felvételeiről is adatmentést végeztek.
A laptopon talált adatbázis rendelési adatokat, számlabizonylatokat tartalmazott. A revizorok ezt az adatállományt vetették össze az online számlázó program és az online pénztárgép adataival.
A vizsgált bizonylatok körülbelül egyhatodának nem volt nyoma sem a kiállított számlák, sem a pénztárgép adatai között.
A laptopon tárolt bizonylatok szerint az összes ilyen számlát készpénzzel fizették. A revizorok a kamerafelvételeken is egyértelműen azonosítani tudták ezeket a megrendeléseket.
A 2022-es adóbevallásban rögzített összeg több mint hárommillió forinttal, a 2023-as pedig több mint ötmillió forinttal maradt el az adózó adatbázisában szereplő valós bevételi adattól.
A vállalkozást több mint 1,6 millió forint áfa és mintegy 130 ezer forint turizmusfejlesztési hozzájárulás pótlólagos kötelezettség terhelte – áll a közleményben.
Kapcsolódó cikkeink
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári Nébih-ellenőrzések első szakasza
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A…
Tovább olvasom >Megérkeztek a nyári ellenőrzések első szakaszának eredményei
Lezárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >Paradicsom, a sokoldalú alapanyag – tartósítsuk biztonságosan a Nébih ajánlásával
A paradicsomot a gasztronómia egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb alapanyagaként tartják…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kezdő vállalkozóknak indít díjmentes képzést a Kamara
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarák közreműködésével…
Tovább olvasom >Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >