Minden európai uniós pályázatot meghirdet a kormány 2017 közepéig

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 27. 11:25

A 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklus minden pályázatát meghirdeti a kormány 2017. június 30-ig, összesen 12 ezer milliárd forint keretösszegben – mondta a Győr-Moson-Sopron megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos sajtótájékoztatón Győrben.

penz2

Simon Róbert Balázs elmondta, hogy az idén még 133 pályázati kiírás jelenik meg.

A politikus elmondta azt is, hogy a felgyorsított pályáztatás olyan előnyhöz juttatja majd a vállalkozásokat, önkormányzatokat és civil szervezeteket, amelyek révén növelni tudják versenyképességüket, munkahelyeket teremthetnek, hozzájárulhatnak az ország exportképességének növekedéséhez, ezáltal a magyar gazdaság bővüléséhez.

Simon Róbert Balázs hozzátette: vidékfejlesztésre az elmúlt 30 év legnagyobb keretösszege áll rendelkezésre, miután Brüsszel jóváhagyta az 1300 milliárd forintos támogatást.

A 2020-ig szóló Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Győr-Moson-Sopron megyét érintő összegeiről szólva elmondta: a megyeszékhelynek 21,6 milliárd forint, Sopronnak 10,81 milliárd forint, a megye többi 184 településének pedig 23,35 milliárd forintnyi összeg áll majd rendelkezésre a keretből.

Simon Róbert Balázs a konkrét fejlesztésekről szólva azt mondta, hogy a megyeszékhely esetében a sarkalatos pontokat Orbán Viktor miniszterelnök őszi győri látogatásán jelentik be, mert ahogy Sopronban, úgy Győrben is a Modern városok program részeként használják fel a TOP-forrásokat. Sopronban például e program keretében március 25-én rögzítette a miniszterelnök és Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester a barokk belváros felújítását, amely szintén TOP-forrásokra alapoz – tette hozzá.

Elmondta azt is, hogy ezekhez a fejlesztési forrásokhoz a települések és a megyei önkormányzatok által elkészített, valamint a kormány által augusztus közepén jóváhagyott integrált területi programok alapján juthatnak a települések. Az első pályázatok ősszel jelennek meg – zárta a politikus. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink