Milyen a jó húsvéti sonka?
A jó minőségű füstölt húsvéti sonka további fontosabb jelzője, hogy „pácérett”, azaz a terméket megvágva, a metszéslapja a pácolt termékek színére jellemzően egyöntetűen bordó, sötétrózsaszín színű, íze kellemesen sós, a termék jellegéből adódóan megfelelően füstölt színű, ízű és illatú.
A csomagolás nem lehet szennyezett, zsír-, folyadék-, só- vagy zselékiválásos. A termék állománya tapintásra nem lehet puha, nyomás nélkül levet engedő vagy éppenséggel túl kemény, beszáradt.
Ezen termékek esetében csupán a sótartalom van az élelmiszerkönyvben meghatározva, mely szerint a füstölt húsok esetében a nátrium-klorid maximum 7 százalék, füstölt-főtt húsok esetében legfeljebb 4,5 százalékos lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >Alkoholmentes sörbe invesztál Robbie Williams
Robbie Williams személyében befektetőt kapott az ausztrál Heaps Normal alkoholmentes…
Tovább olvasom >Bővíti sajtgyártó kapacitását az Arla Foods Bahreinben
50,9 millió eurót, azaz mintegy 59,4 millió dollárt invesztál az…
Tovább olvasom >