Milyen a jó húsvéti sonka?
A jó minőségű füstölt húsvéti sonka további fontosabb jelzője, hogy „pácérett”, azaz a terméket megvágva, a metszéslapja a pácolt termékek színére jellemzően egyöntetűen bordó, sötétrózsaszín színű, íze kellemesen sós, a termék jellegéből adódóan megfelelően füstölt színű, ízű és illatú.
A csomagolás nem lehet szennyezett, zsír-, folyadék-, só- vagy zselékiválásos. A termék állománya tapintásra nem lehet puha, nyomás nélkül levet engedő vagy éppenséggel túl kemény, beszáradt.
Ezen termékek esetében csupán a sótartalom van az élelmiszerkönyvben meghatározva, mely szerint a füstölt húsok esetében a nátrium-klorid maximum 7 százalék, füstölt-főtt húsok esetében legfeljebb 4,5 százalékos lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Orbán Viktor: jövőre reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés
Reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés 2025-ben Magyarországon –…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben a sertéshúságazat: emelkedő költségek, csökkenő fogyasztás és átalakuló szokások
Évek óta kihívásokkal néz szembe a hazai és az uniós…
Tovább olvasom >Az NGM tájékoztató levélben kéri az embereket, hogy költsenek
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztató levélben fogja értesíteni az önkéntes…
Tovább olvasom >