Milyen a jó húsvéti sonka?
A jó minőségű füstölt húsvéti sonka további fontosabb jelzője, hogy „pácérett”, azaz a terméket megvágva, a metszéslapja a pácolt termékek színére jellemzően egyöntetűen bordó, sötétrózsaszín színű, íze kellemesen sós, a termék jellegéből adódóan megfelelően füstölt színű, ízű és illatú.
A csomagolás nem lehet szennyezett, zsír-, folyadék-, só- vagy zselékiválásos. A termék állománya tapintásra nem lehet puha, nyomás nélkül levet engedő vagy éppenséggel túl kemény, beszáradt.
Ezen termékek esetében csupán a sótartalom van az élelmiszerkönyvben meghatározva, mely szerint a füstölt húsok esetében a nátrium-klorid maximum 7 százalék, füstölt-főtt húsok esetében legfeljebb 4,5 százalékos lehet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
AM: a sertéságazat fontos stratégiai terület
A sertéságazat fontos stratégiai terület, ezért jövőbeli cél az ágazat…
Tovább olvasom >10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán
Állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán –…
Tovább olvasom >Egy tanulmány szerint Magyarországnak 269 millió eurót hozhat a precíziós mezőgazdaság
A mezőgazdaságra jelentős mértékben támaszkodó országokban beruházásarányosan kiemelkedően nagy hozzáadott…
Tovább olvasom >