Milliárdos fejlesztés somogyi fürdőkben

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 05. 06. 00:01

Három somogyi fürdő – az igali, a nagyatádi és a nagybajomi – összesen több mint egymilliárd forintból válhat versenyképesebbé.

Az igali gyógyfürdőben félmilliárdos fejlesztésre készülnek. Az önkormányzat, mint egyedüli tulajdonos és az Igal fürdő Kft. közösen pályázott és nyerte el a költségek felét. Az ősszel induló beruházással a jövő évi szezonra készülnek el. Új öltözőket és egy új fedett fürdőt építenek, bővül a gyógyászati rész, lesz szauna-sziget, nagyobb pihenőtér és egy új étterem is várja majd a vendégeket.
Nagyatádon kétszáztízmillió forintból fejlesztenek, a költségek felét pályázati forrás teszi ki. Látványosan átalakul a városközpont gyógyfürdője, de fontos fejlesztésekre kerül sor a városszéli nagystrandon is. Az új termálkút pedig nemcsak a strandot és a tervezett szállodát látná el meleg vízzel, hanem Nagyatád több intézményét is.
A nagybajomi fürdő fejlesztésére négyszázötvenmillió forintot, a szállodára több mint kétszáznyolcvankétmillió forintot nyertek, ami fele a beruházás költségeinek. Az új fürdőt és a szállodát a tervek szerint 2011-ben nyitják meg– írja a Somogyi Hírlap nyomán az Origo.

Kapcsolódó cikkeink