Mikulásgyár – Az első nap kétszer annyi az ajándék, mint a korábbi években

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 12. 09. 12:18

A Mikulásgyár első napján kétszer annyi ajándékot hoztak az adományozók, mint a korábbi években – tudatták a szervezők közleményben az MTI-vel.

Idén december 9. és 21. között várja az adományokat a Mikulásgyár a budapesti Ötvenhatosok terén (Felvonulási téren), és országszerte 14 bevásárlóközpontban és minden postán. Az adományozók bármely postán térítésmentesen adhatják fel a Mikulásgyárnak szánt csomagot.

Az adományokon jól látható helyen fel kell tüntetni, hogy a címzett a Mikulásgyár. Tavaly 15 ezer 500 doboz adomány gyűlt össze, így több mint 160 ezer rászorulónak segíthettek Magyarországon, valamint néhány száz doboz adományt a szomszédos országok magyarlakta településeire is eljuttattatott a karitatív akció – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője.

A Mikulásgyár január és november között raktározási gondokkal küszködik, egyetlen hazai raktárbázis sem akarja ingyenesen tárolni a karitatív akció kellékeit, ezért a XIV. kerületi önkormányzat segítségét kérte a szervezet.

Bóta Renáta rendezvényigazgató közölte: az idén újdonságként a Mikulásgyár piacra dobott egy speciális ajándékot is, amelynek megvételével a Mikulásgyár működését lehet támogatni. A Kívánságpor a karitatív szervezet saját terméke: a zsákocskában speciális por van, amely a levegőbe szórva csillog-villog. A kis csomagot – amelyen a Kívánj bármit, megkapod, ha a csillagokat elkapod szöveg olvasható – újságosoknál, Alexandra könyvesboltokban és az ország nagyobb postáin vásárolhatják meg az érdeklődők.

Korábban Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke azt közölte: egyre több segélykérő levelet kapnak a rászoruló családoktól, ezért főként a “mindennapi túléléshez szükséges” dolgokat, a többi között tartós élelmiszereket, tisztítószereket és a gyerekeknek játékokat szeretnének ajándékozni az összegyűlt adományokból. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink