Mikor jó a pincérnek?
Tanulmányok sora foglalkozik azzal, milyen módszerekkel befolyásolhatják a felszolgálók a vendég döntését, értékítéletét és nem utolsósorban hajlandóságát borravaló adására. Vannak azonban külső tényezők, amelyek függetlenek minden „emberi beavatkozástól”. Egy, a közelmúltban megjelent, német tanulmány szerint a vendégek szabadságuk alatt – és persze hétvégén és ünnepnapokon – a legbőkezűbbek, a borravaló hétköznapokon a legsoványabb. Az éjszakai időszak jobb a nappalinál, de a tapasztalatok szerint a legkorábban érkező, illetve a legtovább maradó vendégek a legfukarabbak. Bizonyára senkit nem lep meg: a jókedvű társaságok jobban kényeztetik a pincért, mint a „savanyúak”, és a vendégek nagyobbik hányada az ellenkező nemű felszolgálót jutalmazza gavallérosabban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Kemény leánybúcsúk kelléke – A nap videója
És még a mixer is cifrázza! A videóért katt a…
Tovább olvasom >