Mikor jó a pincérnek?
Tanulmányok sora foglalkozik azzal, milyen módszerekkel befolyásolhatják a felszolgálók a vendég döntését, értékítéletét és nem utolsósorban hajlandóságát borravaló adására. Vannak azonban külső tényezők, amelyek függetlenek minden „emberi beavatkozástól”. Egy, a közelmúltban megjelent, német tanulmány szerint a vendégek szabadságuk alatt – és persze hétvégén és ünnepnapokon – a legbőkezűbbek, a borravaló hétköznapokon a legsoványabb. Az éjszakai időszak jobb a nappalinál, de a tapasztalatok szerint a legkorábban érkező, illetve a legtovább maradó vendégek a legfukarabbak. Bizonyára senkit nem lep meg: a jókedvű társaságok jobban kényeztetik a pincért, mint a „savanyúak”, és a vendégek nagyobbik hányada az ellenkező nemű felszolgálót jutalmazza gavallérosabban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >