Mikor jó a pincérnek?
Tanulmányok sora foglalkozik azzal, milyen módszerekkel befolyásolhatják a felszolgálók a vendég döntését, értékítéletét és nem utolsósorban hajlandóságát borravaló adására. Vannak azonban külső tényezők, amelyek függetlenek minden „emberi beavatkozástól”. Egy, a közelmúltban megjelent, német tanulmány szerint a vendégek szabadságuk alatt – és persze hétvégén és ünnepnapokon – a legbőkezűbbek, a borravaló hétköznapokon a legsoványabb. Az éjszakai időszak jobb a nappalinál, de a tapasztalatok szerint a legkorábban érkező, illetve a legtovább maradó vendégek a legfukarabbak. Bizonyára senkit nem lep meg: a jókedvű társaságok jobban kényeztetik a pincért, mint a „savanyúak”, és a vendégek nagyobbik hányada az ellenkező nemű felszolgálót jutalmazza gavallérosabban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szallas.hu: Vir volt a legnépszerűbb a Horvátországba utazó magyarok körében idén nyáron
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Magyarországon drágultak legjobban a szállodák és éttermek az EU-ban – olvad a Balaton árelőnye
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Adni és kapni (egy koktélt a bárban) – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >