Mikor jó a pincérnek?
Tanulmányok sora foglalkozik azzal, milyen módszerekkel befolyásolhatják a felszolgálók a vendég döntését, értékítéletét és nem utolsósorban hajlandóságát borravaló adására. Vannak azonban külső tényezők, amelyek függetlenek minden „emberi beavatkozástól”. Egy, a közelmúltban megjelent, német tanulmány szerint a vendégek szabadságuk alatt – és persze hétvégén és ünnepnapokon – a legbőkezűbbek, a borravaló hétköznapokon a legsoványabb. Az éjszakai időszak jobb a nappalinál, de a tapasztalatok szerint a legkorábban érkező, illetve a legtovább maradó vendégek a legfukarabbak. Bizonyára senkit nem lep meg: a jókedvű társaságok jobban kényeztetik a pincért, mint a „savanyúak”, és a vendégek nagyobbik hányada az ellenkező nemű felszolgálót jutalmazza gavallérosabban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A magyar-izraeli turisztikai kapcsolatok erősek
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden hivatalában fogadta Hájim Kac izraeli…
Tovább olvasom >2024 vendéglőse
Idén az Év Vendéglőse díjat Rácz Mihálynak, a családi vállalkozásban…
Tovább olvasom >Világszintű megaprodukciót valósít meg a magyar rendezvényszervező cég
Ötórás Depeche Mode koncertet állít színpadra egy magyar rendezvényszervező cég,…
Tovább olvasom >