Miért szeretjük a sört?
A fejlett világ országainak sörszövetségei – marketing okokból – nap, mint nap hangsúlyozzák, hogy a sörnek milyen jótékony hatásai vannak. És az érvek nem légből kapottak! Orvosi kutatások támasztják alá az ital egészségmegőrző szerepét.
– A sör csökkenti a szív és érrendszeri megbetegedések kockázatát;
– Mérsékelt sörfogyasztók között ritkább az agyvérzés;
– Hatékonyan védelmez az epe- és vesekő kialakulása ellen;
– A csontritkulást szilikon-tartalma hivatott megelőzni;
– Fő alkotórésze, az árpa miatt bizonyos diéták szerves része lehet;
– A komló egyfajta természetes antibiotikum, a középkor óta használják nyugtatóként, stressz-oldóként és altatóként.
– Antioxidánsban ugyanolyan gazdag, mint a vörösbor;
– Bioflavonoid-tartalma folytán képes a véráramban keletkező veszélyes üledéket feloldani és így serkenti a vérkeringést.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Tízmilliók egy nyitófüllel – elindult a XIXO történetének legnagyobb nyereményjátéka
Idén nyáron minden eddiginél nagyobb dobásra készül a XIXO: elindult…
Tovább olvasom >